Kako pomoći Stjepanu Ljubiću-Bobiju pitaju se u Pušći

Općina je pokazala dobru volju, istaknula je načelnica Anđela Cirkveni, ali očito je da tu koristi nema pa se okreću drugim službama s ciljem da se Bobiju omogući život dostojan čovjeka

Općinski vijećnici Općine Pušća ponovno su sjeli u općinske kupe nakon mjera uzrokovanih korona krizom, a koje su za posljedicu imale održavanje sjednica elektronskim putem.

Predsjednik Općinskog vijeća Anđelko Ždravac zaželio im je dobrodošlicu, a na samom početku led je probijen aktualnim satom. Vijećnike je zanimalo hoće li se i nadalje pomagati Stjepanu Ljubiću – Bobiju koji svaku pomoć odbija, ne drži se reda i svo vrijeme provodi u alkoholiziranom stanju. Općina je pokazala dobru volju, istaknula je načelnica Anđela Cirkveni, ali očito je da tu koristi nema pa se okreću drugim službama s ciljem da se Bobiju omogući život dostojan čovjeka.

Vijećnike je zanimalo još nekoliko komunalnih problematika poput zašto je zemlja nasipana ispred autopraonice, sankcije za one koji rade nered na zelenim otocima, slabo stanje mosta u Ulici Kraša. Ipak, najvažnija tema bilo je donošenje Godišnjeg izvješća o izvršenju proračuna općine Pušća za prošlu godinu.

Izvješće je prihvaćeno u činjeničnom stanju kako je prihod Općine Pušća prošle godine iznosio 11,2 milijuna kuna, a rashodi su pratili prihode što je ostvarilo realizaciju planiranih prihoda i rashoda na razini 90 posto od plana.