KAČAVENDA I ŠIMIĆ UOČI AZERBAJDŽANA: Neće biti lagano, ali ako ćemo mi biti pravi

Uoči odlaska u Azerbajdžan, napadački dvojac reprezentacije, a ujedno i najbolji prijatelji Lukas Kačavenda i Roko Šimić, uvjereni su u nastavak pozitivnog niza
roko šimić Igor Kralj/PIXSELL

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija odlično je krenula u kvalifikacije za nastup na Europskom prvenstvu 2023. godine u Gruziji i Rumunjskoj, u prva tri nastupa ostvarila je tri pobjede, a sutra ju očekuje novi ispit, gostovanje u Azerbajdžanu.

Uoči odlaska u Azerbajdžan, napadački dvojac reprezentacije, a ujedno i najbolji prijatelji Lukas Kačavenda i Roko Šimić, uvjereni su u nastavak pozitivnog niza.

– Dosta smo kvalitetniji od njih, ali svako gostovanje nosi svoje zamke i sigurno neće biti lako. Ako u utakmicu uđemo kako trebamo, dobit ćemo, kazao je napadač zagrebačke Lokomotive Kačavenda.

Slično razmišlja i napadač austrijskog Salzburga trenutačno na posudbi u Lieferingu Roko Šimić:

– Neće biti lagano protiv Azerbajdžana, ali ako ćemo mi biti pravi, kao što smo bili protiv Norveške, onda ćemo odnijet sva tri boda.

Šimić je i u utakmici protiv Norveške u petak nastavio nizati pogotke kojih se nadavao ove sezone kako u juniorskoj momčadi Salzburga tako i u dresu Lieferinga.

– Najviše volim pomagati ekipi. Sada zabijam golove, osjećaj je nevjerojatan, ali bez pomoći ekipe to ne bi bilo moguće, skroman je sin bivšeg hrvatskog reprezentativca Darija Šimića.

Hrvatska U21 reprezentacija s devet bodova iz tri susreta trenutačno zauzima drugo mjesto u skupini A, isti broj bodova, ali s utakmicom više ima vodeća Austrija. Slijede Norveška sa šest, Finska s četiri, Azerbajdžan s jedim i Estonija bez bodova. Izravni plasman u Gruziju i Rumunjsku izborit će pobjednici svih devet skupina te najbolja drugoplasirana reprezentacija, dok će preostalih osam drugoplasiranih u dodatne kvalifikacije.

Hrvatska
Sport