JOSIPA BEBEK, rukometašica ŽRK Dugo Selo ’55: Jako dobra sezona zaokružena reprezentativnim pozivom

Sa 191 postignutim golom Josipa Bebek drugu godinu za redom najbolji je strijelac 1. HRL za žene

Sa 191 postignutim golom Josipa Bebek drugu godinu za redom najbolji je strijelac 1. HRL za žene. Svojim fantastičnim igrama i golovima, Josipa je pridonijela i sjajnom uspjehu cijele ekipe, koja je prvenstvo završila na petom mjestu. Između ostaloga, njezine igre nisu prošle nezamijećeno od strane izbornika Nenada Šoštarića, koji ju je uvrstio među reprezentativke za predstojeće Mediteranske igre.

-Sezona je stvarno bila dobra. Svi u klubu smo zadovoljni rezultatom i nadam se da ćemo taj rezultat ponoviti i sljedeće sezone, iako na je cilj sve to malo pojačati. Sve u svemu, jako teška sezona, jer na s je bilo jako malo, no dobro smo se posložili i dobro radili tijekom cijele sezone tako da je na kraju sve dobro ispalo- rekla nam je Josipa Bebek, koja kao ključ uspjeha navodi ekipu koja je dugi niz godina na okupu.

-Ovdje je stvarno jedna ekipa koja je dobra na i van terena, gdje se međusobno puno družimo. Imali smo mi i lošijih rezultata, no prošli smo kroz sve to. Već dugo smo na okupu, tako da se stvorila i neka kemija unutar ekipe koja je rezultirala ovakvim rezultatima.

Nitko kao Josipa

Osim, sjajnog klupskog rezultata, Josipa se može pohvaliti kako je drugu godinu za redom najbolji strijelac 1. HRL za žene.

-Kad imate takve suigračice i golmana (Mara Budić) koji ima toliko obrana po utakmici i koji vam nakon toga može brzo baciti loptu u igru, onda vam je puno lakše igrati- ističe Josipa, kojoj su sjajne igre donijele i epitet najbolje dugoselske sportašice.

-Veliko priznanje i poticaj, jer lijepo je dobiti takvu nagradu, koja ti daje dodatni vjetar u leđa i više motivacije da nastaviš dobro raditi- priča nam dalje naša sugovornica koja je uz dugoselski rukomet vezana već 15 godina.

Među reprezentativkama za Mediteranske igre

Dobre igre tijekom cijele sezone nagradio je i izbornik Nenad Šoštarić, koji ju je pozvao u sastav reprezentacije za Mediteranske igre.

-To je ono što mi je na kraju zaokružilo ovu sezonu na najbolji mogući način. Mislim da će mi to biti jedno veliko iskustvo, ali i motiv da i dalje nastavim raditi kao i do sada- kaže nam Josipa, kojoj je ovo prvi poziv u seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Osim što igra rukomet na najvišoj razini, najbolja dugoselska rukometašica kraju privodi i studij kineziologije.

-Završetak faksa sada je prioritet, no naravno da i dalje nastavljam igrati rukomet. Hoće li to još ove sezone biti tu u Dugom Selu ili od sljedeće negdje drugdje to ne znam, no dok je to god meni gušt i dok imam volje i motiva igrat ću rukomet- zaključila Josipa Bebek, a u nastavku vam donosimo kratak video njezine rapsodije na terenu.