JOSIPA BEBEK, nakon osvajanja mediteranskog srebra: Seniorska medalja definitivno će biti jedna lijepa uspomena

Dobre igre tijekom cijele sezone Josipu Bebek su po prvi puta dovele do reprezentativnog popisa, a kasnije i nastupa na Mediteranskim igrama gdje su hrvatske rukometašice osvojile srebrnu medalju

Hrvatske rukometašice osvojile su srebrnu medalju na Mediteranskim igrama koje su održane u alžirskom Oranu. U finalnom su susretu Španjolke bile bolje od Hrvatske s 29-25. To je drugo srebro u povijesti za našu reprezentaciju, koja uz to ima jedno zlato i dvije brončane medalje.

Uspjehu u Oranu pridonijela je i rukometašica Dugog Sela ’55 Josipa Bebek, koju su dobre igre tijekom cijele sezone po prvi puta dovele do reprezentativnog popisa, a kasnije i nastupa na Mediteranskim igrama. Dobivenu šansu Josipa je dobro iskoristila i svojim igrama zasigurno pobudila interes izbornika Nenada Šoštarića i za buduće reprezentativne akcije.

-Premijerni nastup i odmah srebrna medalja. Jako sam zadovoljna rezultatom i igrom ekipe, a što se tiče mene osobno mogu samo reći da sam dala sve od sebe kada sam za to imala priliku, ali naravno rezultat ekipe je uvijek prioritet. Čak sam se našla u situaciji i da igram lijevo krilo, što inače ne igram ni u klubu, ali nisam uopće razmišljala i opterećivala se time nego isključivo na to da odradim svoj dio posla na najbolji mogući način- rekla nam je Josipa po povratku iz Orana, koji će joj zasigurno ostati u lijepom sjećanju.

-Medalja sa seniorskom reprezentacijom Hrvatske definitivno je nešto što će mi ostati kao lijepa uspomena i veliki uspjeh. Možda čak i najveći doseg moje rukometne karijere, iako se naravno nadam iskusiti još ponešto- ističe najbolja dugoselska sportašica za 2021. i najbolja strijelkinja Prve lige.

Uvjeti u kojima su boravile naše reprezentativke bili su daleko od idealnih na što nisu mogle utjecati, jedino što im je preostalo bilo je fokusirati se na teren i utakmice.

-Moram priznati da smo se našli u vrlo nezgodnoj situaciji pri samom dolasku, nismo očekivali uvjete kakvi su nas dočekali. Međutim osvijestile smo da smo ondje došle igrati rukomet i pokušale smo se što prije prilagoditi na stanje u Alžiru, jer svim ekipama bilo je jednako. Dobro smo se pripremale i nije bilo smisla opterećivati se stvarima na koje ne možemo utjecati nego se isključivo fokusirati na igru i rezultat- osvrnula se Josipa na vrijeme u Alžiru.

Nakon sjajne klupske sezone naša sugovornica nije imala previše vremena za odmor, jer uslijedilo je reprezentativno ljeto okrunjeno osvajanjem srebrne medalje, tako da je za odmor ostala malo vremena.

-Da, dosta duga i naporna sezona. Do kraja mjeseca imam još vremena za odmor, pa nakon toga 1. kolovoza kreću pripreme. Nadam se dobrom ulasku u sezonu i podizanju rezultata kluba na još jednu višu razinu- zaključila je Josipa.