Josipa Bebek i Ana Malec putuju na Mediteranske igre

U miru i tišini hotela Panorama u Prelogu hrvatska ženska rukometna reprezentacija završila je kratke pripreme uoči nastupa na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu, koje se održavaju od 25. lipnja do 5. srpnja

Izbornik Nenad Šoštarić imao je sjajne uvjete u Prelogu, jer je u sklopu hotela dvorana s novim parketom i odličnim fitness centrom, tako da igračice direktno iz svojih soba mogu na trening. Kako vremena nije bilo previše, uglavnom se pokušavalo ujednačiti tjelesnu spremu rukometašica, slagala se igra, ali i analiziralo suparnice. U sastavu reprezentacije tek je nekoliko onih koje su stalne članice A ekipe, tako da je trebalo brojne mlade snage uvesti u za njih novi sustav igre.

Nažalost, uoči samog puta zbog ozljede gležnja s popisa putnika otpala je Lea Franušić. Tako će Hrvatska na Mediteranske igre s igračicom manje jer je praktički nemoguće u 24 sata pronaći zamjenu i riješiti sve potrebne vize za ulazak u Alžir.

Hrvatska je u skupini sa Španjolskom, Tunisom i Alžirom. Kao i uvijek, naš vrijedni izbornik Nenad Šoštarić potezao je sve svoje veze širom svijeta ne bi li nabavio potrebne informacije o sastavima ekipa protiv kojih će Hrvatska igrati, ali i neke snimke njihovih utakmica. To vrijedi i za reprezentacije koje se nalaze u drugoj skupini gdje će igrati Srbija, Sj. Makedonija, Turska i Portugal. Dvije najbolje reprezentacije iz skupina idu u polufinale, odnosno u borbu za medalje.

Na popisu izbornika Šoštarića su; Lucija Bešen (Lokomotiva), Antonia Tucaković (Podravka), Andrea Šimara (Lokomotiva), Tena Japundža (Lokomotiva), Sara Šenvald (Podravka), Stela Posavec (Lokomotiva), Katarina Pavlović (Rocasa), Tina Barišić (Podravka), Tena Petika (Lokomotiva), Ema Guskić (Bjelovar), Lana Jarak (Dalmatinka), Nika Vojnović (Bjelovar), Mia Tupek (Sesvete Agroproteinka), Ana Malec (Lokomotiva) i Josipa Bebek (Dugo Selo ’55).