Jedna od najvećih škola u Hrvatskoj stekla je uvjete za rad u jednoj smjeni

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet jutros su otvorili nove prostorije u Prirodoslovnoj školi Vladimir Prelog. U novoizgrađenom objektu, koji se nalazi između dvije školske zgrade je devet školskih učionica, pet kabineta te je ugrađeno dizalo za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

-Izgradnjom novih učionica omogućili smo učenicima pohađanje nastave u jednoj smjeni, te kvalitetniji i učinkovitiji sustav obrazovanja- istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Inače, škola u kojoj je zaposleno 122 djelatnika i koju pohađa 1066 učenika u 42 razredna odijeljena, prije tri godine dobila je Nagradu Grada Zagreba na temelju odličnih rezultata.

Ravnatelj škole Zlatko Stić naglasio je da su nove učionice isključivo namijenjene za teoretsku nastavu, a svaka od njih ima LCD projektor, interaktivnu ploču, računalo te zvučnike potrebne za strane jezike.

Ukupna vrijednost izvedenih radova je oko 7,4 milijuna kuna, a za mjesec dana započet će radovi na vanjskom travnatom igralištu.