Javor Bojan Leš podržao održavanje Foruma u Ivanić-Gradu

-Obrtnici su gospodarska snaga Ivanić-Grada- rekao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš na sastanku s predstavnicima Obrtničke komore Zagreb, predsjednikom Mirzom Šabićem, potpredsjednicima Ivanom Leščićem i Josipom Tržecom, tajnikom Komore Goranom Čankovićem te predstavnicima ivanićgradskog udruženja obrtnika, predsjednicom Martinom Hrastić, potpredsjednicom Elizabetom Oštrić te tajnicom Tanjom Pokas.

Glavna tema sastanak bila je održavanje 4. Obrtničkog foruma-obrtništvo Zagrebačke županije u Ivanić-Gradu. Obrtnički forum svake godine okuplja čelne ljude županije, gradova, udruženja obrtnika i Obrtničke komore Zagreb s ciljem pronalaženja kvalitetnih rješenja za zaštitu i poticanje razvoja obrtništva i malog poduzetništva u suradnji s gradovima i općinama sa svoga područja. Predsjednik Šabić naglasio je kako će predstojeći Forum imati formu panel diskusije na kojoj će se diskutirati o otvorenim pitanjima i problemima obrtništva, ali i gospodarstva u cjelini.

Gradonačelnik Leš svesrdno je podržao održavanje Foruma u njegovom gradu, a kao lokaciju održavanja predložio je Hotel Sport. Istaknuo je uspješnu suradnju Grada s udruženjem obrtnika Ivanić-Grad, kao i planove Grada kojima je cilj još veća podrška obrtnicima ivanićgradskom području.

Uz kompletni sustav kanalizacije i izgradnje šetnice uz rijeku Lonju, Gradonačelnik je najavio i kupnju objekata koje će besplatno dati na korištenje za tradicijske obrte. Podršku u realizaciji tog projekta ponudio je i predsjednik Šabić koji je gradonačelniku Lešu uručio prigodan poklon.

Grad
Hrvatska
Ivanić-Grad
Ostalo
Zagrebačka županija