Javor Bojan Leš: Obnova dječjih vrtića pokazatelj su da u gradu ima djece

Gradonačelnik Javor Bojan Leš zajedno sa suradnicima obišao je radove na rekonstrukciji Dječjeg vrtića Ivanić-Grad u Posavskim Bregima. Radi se o objektu Tratinčica, gdje vrijednost radova iznosi više od 1,8 milijuna kuna.

Radovima je obuhvaćeno kompletno unutarnje uređenje, koje podrazumijeva postavljanje novih elektro instalacije, vodovodnih i odvodnih instalacije te nove strojarske instalacije, uređenje sanitarnih čvorova i nove sanitarije, nove radijatori, nove podove, novu unutarnju stolariju te niz drugih zahvata, kojima će se uvelike poboljšati boravak mališana u vrtiću. Također, predviđeno i opremanje kuhinje, praonice, garderobe i zamjena bojlera, a postavit će se i nove sprave na dječjem igralištu s odgovarajućom podlogom.

-Obnova dječjih vrtića na području grada, uz sve ostale mjere u predškolskom i školskom odgoju, su najbolje demografske mjere i pokazatelj da djece u gradu ima- istaknuo je gradonačelnik Javor Bojan Leš prilikom obilaska radova.

Projekt je sufinancirala Agencija za plaćanje u poljoprivredi u iznosu od 1.307.000,00 kuna, dok ostatak troškova pokriva Grad iz proračuna.