Jastrebarsko slavi Dan grada

Dan grada Jastrebarskog slavi se u znak sjećanja na 13. studeni 1991. kada je Jastrebarsko zauvijek napustila jugoslavenska vojska

Povodom Dana grada Jastrebarskog, u spomen hrvatskim braniteljima i svima onima koji više nisu s nama, a ostavili su svoj trag u Jastrebarskom, kod Spomen obilježja nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova, u petak 13. studenog položen je vijenac te su upaljene svijeće.

Nakon mise održane u župnoj crkve svetog Nikole biskupa, gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, zajedno sa svojim zamjenicima, predsjednicom Gradskog vijeća Grada Jastrebarskog i suradnicima položio je vijenac i upalio svijeće u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje i sve one koji više nisu s nama, a ostavili su svoj trag u Jastrebarskom.

Dan grada Jastrebarskog slavi se u znak sjećanja na 13. studeni 1991. kada je Jastrebarsko zauvijek napustila jugoslavenska vojska. Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Jastrebarskog odgađa se do povoljnijih epidemioloških uvjeta.

Gradonačelnik grada Jastrebarskog, u ime svojih zamjenika, predsjednice gradskog vijeća, gradskih vijećnika, djelatnika gradske uprave i svojih suradnika, svojim sugrađankama i sugrađanima uputio je i prigodnu čestitku:

„Da postoji mogućnost, vjerujem da bi svatko od nas svom gradu za rođendan poklonio najljepši dar na svijetu, a to je zdravlje svih ljudi. Upravo je to moja ovogodišnja želja, a koju, drage moje Jaskanke i Jaskanci upućujem Vama i Vašim obiteljima. Uz neizmjernu zahvalnost hrvatskim braniteljima i svima onima koji su kroz povijest ostavili svoj trag u Jastrebarskom, ovom prilikom upućujem zahvalu i svima onima koji svakodnevno daju svoj doprinos u borbi s koronavirusom. Vjerujem kako ćemo odgovornošću i zajedničkim snagama popraviti epidemiološku situaciju te da ćemo vrlo brzo nastaviti normalno živjeti.

Događanja
Grad
Hrvatska
Jastrebarsko
Zagrebačka županija