Jastrebarsko proslavilo Dan grada

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća svečano je proslavljen 773. rođendan grada Jastrebarskog

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća svečano je proslavljen 773. rođendan grada Jastrebarskog. Gradonačelnik Zvonimir Novosel tom je prigodom zahvalio svima koji doprinose razvoju Jastrebarskog.

-Grad je velika obitelj, izazovna za financiranje, ali vrijedi svake uložene kune. Ulazak Hrvatske u Europsku uniju otvorio je nove prilike, ali i nove obaveze- rekao je Novosel.

U ime Zagrebačke županije predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović čestitala je Gradu na postignutim rezultatima te laureatima na zasluženim priznanjima.

-Grad Jastrebarsko je ugodno mjesto za život, a svoj doprinos tome svakako je dala i Zagrebačka županija kroz niz projekata ulaganja u infrastrukturu, poljoprivredu, a prije nekoliko dana su dodijeljena sredstva za obnovu od potresa, ukupno 16 milijuna kuna, od čega posebno treba istaknuti obnovu Gradskog muzeja- rekla je Glasnović.

Na svečanoj sjednici Nagrada za životno djelo dodijeljena je Franji Stojkoviću, Nagrada Grada uručena je Šahovskom klubu Jastrebarsko, Udruženju obrtnika i ogranku Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, dok je priznanje gradonačelnika uručeno Niki Markulin.