Jastrebarsko dobilo turističko-informativni centar

Novootvoreni turističko-informativni centar, u sklopu kojega je i ured Turističke zajednice Grada Jastrebarskoga, prvi je rezultat projekta „KulTura“, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Vodeći partner u projektu, vrijednom 1,3 milijuna eura, je Grad Jastrebarsko, a ostali projektni partneri su Turistička zajednica grada Jastrebarskoga, Općina Črnomelj (Slovenija), Fakultet za elektrotehniku u Ljubljani i Međunarodno sveučilište Libertas.

-Turističko-informativni centar predstavlja veliki iskorak u razvoju turizma u Jaski. Od sada će turisti svakodnevno do 18 sati, a subotom do 15 sati moći dobiti informacije o aktualnim zbivanjima, turističkoj ponudi, smještajnim kapacitetima… Jaska je prošle godine ostvarila značajan porast u dolascima i noćenju turista. Broj noćenja porastao je za 30 posto, a broj dolazaka za 60 posto- na svečanosti otvorenja turističko-informativnog centra rekla je Petra Masnec iz Turističke zajednice Jastrebarskoga.

Projekt „KulTura“ (punog naziva „Baština Jaske i Črnomlja također može biti cool. Za sve.“) povezat će povijest dvaju gradova s naglaskom na kulturnu baštinu, promovirati lokalnu turističku ponudu, omogućiti „žive“ susrete s povijesnim likovima…

-Do kraja godine, u perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom postavit će se paviljon namijenjen različitim društvenim sadržajima, a na objektima kulturne baštine i nekim ugostiteljskim objektima u gradu postavit će se mobilne rampe koje će osigurati pristupačnost osobama s tjelesnim invaliditetom- pojasnila je Maja Rožić, voditeljica projekta.

Svečanosti otvorenje turističko-informativnog centra, u kojega je ugrađena moderna multimedijalna oprema, s 24-satnim live streamom s Japetića, Plešivice i perivoja dvorca Erdödy, prisustvovala je i zamjenica župana Nadica Žužak, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i brojni drugi gosti.