Jastrebarsko dobilo novi prostor fizikalne terapije

S ciljem podizanja standarda zdravstvenih usluga koje se pružaju pacijentima, u ispostavi Doma zdravlja u Jastrebarskom uređen je prostor fizikalne terapije te je nabavljen višenamjenski ultrazvučni uređaj za potrebe radiologije. Ukupna ulaganja iznose 700 tisuća kuna, a financirala ih je Županija decentraliziranim sredstvima za zdravstvo.

-Županija konstantno ulaže u zdravstvene objekte. U travnju ove godine energetski je obnovljena zgrada Doma zdravlja u Jastrebarskom, a lani smo ovdje obnovili i hematološko-biokemijski laboratorij. Ulažemo u podizanje zdravstvenoga standarda kako bi imali zadovoljne pacijente, ali i liječnike koji rade u prostorima Dom zdravlja- rekla je zamjenica župana Nadica Žužak, podsjetivši da je osim zgrade u Jastrebarskom energetski obnovljena i zgrada ispostave Doma zdravlja u Vrbovcu, a trenutno se obnavlja zgrada ispostave u Zaprešiću.

Za fizijatra Šimu Mijića novouređeni prostor fizikalne terapije i rehabilitacije je “revolucija u zdravstvenoj skrbi na jaskanskom području”.

-Fizijatrija u Jastrebarskom ima dugu tradiciju, a oprema s kojim radimo je na svjetskom nivou. Mogu nam i pozavidjeti na onome što imamo – od ultrazvuka, udarnog vala, lasera… Zaista smo dobro opremljeni- komentirao je Mijić. 

Većeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja, najavio je da će se ulaganja u ispostavu u Jastrebarskom nastaviti i iduće godine, za kada je planirano uređenje ambulante posebnoga dežurstva.