Za sport 540 tisuća eura

JASMINKA KOKOT BAMBIĆ, zamjenica gradonačelnice Dugog Sela: Svake godine nastojimo povećati sredstava za sport

Grad Dugo Selo ima preko 1500 licenciranih sportaša koji se natječu na natjecanjima diljem države, a ove godine krenuli su i s europskim natjecanjima
DSC_6358

Nastojimo da Grad Dugo Selo postane prepoznatljiv kao grad mladih, grad sportaša, grad mladih obitelji, neosporne su sve veće potrebe i za izgradnjom sportske infrastrukture i sufinanciranjem rada sportskih udruga u Gradu Dugom Selu kojih sad imamo već i 18, rekla je zamjenica gradonačelnika Dugog Sela Jasminka Kokot Bambić.

Naglasila je kako Grad Dugo Selo ima preko 1500 licenciranih sportaša koji se natječu na natjecanjima diljem države, a ove godine krenuli su i s europskim natjecanjima.

-Vođeni tim potrebama sljedeće godine smo za zajednicu sportskih udruga previdjeli 540 tisuća eura koji će se utrošiti sukladno njihovim kriterijima. Također, u proračunu za sljedeću godinu osigurali smo 20 tisuća eura za natjecanja izvan Hrvatske, dakle europska i svjetska jer smo na sreću ove godine naše rukometašice sudjelovale na Europskom kupu kao i naši parataekwondoisti koji su išli na svjetsko natjecanje u Meksiko i europsko u Innsbruck- rekla je zamjenica gradonačelnika.

Naglasila je da sva ta prvenstva iziskuju velika financijska sredstva koja klubovi uz pomoć svojih saveza nisu mogli u cijelosti isfinancirati pa je zato Grad Dugo Selo odredilo da uz ostala davanja, ako se naši sportaši plasiraju na europska i svjetska natjecanja financijski pomognemo.

Također dodaje da osim što Grad Dugo Selo financira sportske udruge sukladno kriterijima, da pretpostavlja da je Dugo Selo jedan od rijetkih gradova koji daju sportske stipendije najboljim sportašima. Sportske se stipendije dodjeljuju sportašima koje klubovi sami za te stipendije nominiraju.

-Već sljedeću godinu nam ide druga godina kako izdvajamo ta sredstva i odgovori na te stipendije uistinu su dobri, primamo zahvale od sportaša i njihovih obitelji jer bavljenje sportom danas iziskuje jako puno vremena i financijskih sredstava. Ako mi dijelom možemo pomoći da se naši sportaši za natjecanja bolje opreme i da bez većih problema odu na natjecanja mislim da smo učinili puno. Naša je želja da rastemo, da svake godine povećavamo sredstva za sport- rekla je zamjenica gradonačelnika.

Također, podsjeća kako je Grad Dugo Selo ove godine počeo raditi i na sportskoj infrastrukturi na vanjskim igralištima oko dugoselskog Sportskog centra.

-Napravili smo pumptrack, a sljedeće godine ga namjeravamo i proširiti i napraviti kamp kako bi svi oni koji dolaze iz udaljenih mjesta i okolnih zemalja na naš Pumptrack koji je izuzetno popularan jer je najveći u Europi mogli u blizini smjestiti i imati povoljne uvjete za obaviti trening- kaže i poručuje kako svake godine nastoje povećati sredstva za sport.

-Je li 540 tisuća eura dovoljno za sve te potrebe, pretpostavljam da nije, ali naša je želja da rastemo, da svake godine povećavamo ta sredstva i tu nas zaista prati zajednica sportskih udruga s kojom zajedno radimo te financijske planove koje nastojimo podijeliti na svih 18 udruga da zaista naši novi sugrađani imaju vremena za trening, a naročito pazimo na to da imaju kvalitetne i dobe trenere jer mislimo da je to osnova razvitka svakog sporta- rekla je za kraj zamjenica gradonačelnika Grada Dugog Sela Jasminka Kokot Babić.

Dugo Selo
Politika
Sport