Jaskanska večer u društvu Hide Biščevića i Zorana Predina

U dvorani Glazbene škole Jastrebarsko jaskanski Ogranak Matice hrvatske predstavio je javnosti izuzetno zanimljive goste. Glasoviti hrvatski novinar i diplomat Hido Biščević, žitelj Jastrebarskog, prisjetio se u razgovoru s domaćinom prof. Ninom Škrabeom, mnogih detalja iz svoje bogate novinarske i diplomatske karijere.

Tako su prisutni iz prve ruke mogli čuti brojne zanimljive anegdote i opise uzbudljivih doživljaja koji su protkali život Hide Biščevića, na njegovim novinarskim zadacima i diplomatskim misijama diljem kugle zemaljske, od Teherana, Ankare i Moskve do Washingtona i Dušanbea, ali i njegova razmišljanja o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti svijeta u kojem živimo. 

Naročitu poslasticu nazočnim posjetiteljima priredio je svojim nastupom Hidin prijatelj, legendarni slovenski kantautor Zoran Predin. Među gostima u dvorani našao se i proslavljeni hrvatski košarkaš Zoran Čutura.

Na kraju programa koji je potrajao više od dva sata, zadovoljni posjetitelji složili su se da su bili svjedoci doista zanimljivog, nezaboravnog i nesvakidašnjeg događanja u našem gradu.