Lijepe vijesti iz portugalskog Odivelasua

Jaskanka Nika Markulin brončana na kadetskom Europskom judo prvenstvu

Uz Markulin, medalju srebrnog sjaja osvojila je Jana Cvjetko
335028597_1831090253925095_5174198480755863476_n

Hrvatska džudašica Jana Cvjetko osvojila je srebrnu medalju, a Nika Markulin brončanu na Europskom kadetskom  prvenstvu koje se održava u portugalskom Odivelasu. Obje medalje hrvatske reprezentativke su osvojile u kategoriji do 63 kg.

Jana Cvjetko, inače mlađa sestra svjetske doprvakinje iz 2022. Lare Cvjetko, je u borbi za zlato izgubila od Turkinje Sinem Oruc. Sjajno je Cvjetko otvorila borbu, agresivno, međutim u nastavku borbe Oruc je iznenadila našu predstavnicu, kontrirala ju te u konačnici osvojila zlatno odličje. Članica zagrebačkog JK Black belta je na putu do srebra imala pet borbi, četiri pobjede i poraz. U prvom kolu savladala je Portugalku Matildu Jotu, potom je bila bolja od Austrijanke Helene Rottenhofer, Ukrajinke Kristine Opansenko i Poljakinje Magde Glubiak.

Za drugu medalju pobrinula se Nika Markulin koja je u borbi za brončanu medalju pobijedila Ukrajinku Kristinu Opansenko. U eliminacijskim borbama članica JK Jaska je savladala Srpkinju Jelenu Nisavić, Dankinju Mai Noerskov, te Talijanku Mailu Pagliaro, da bi u polufinalu izgubila od “zlatne” Turkinje Oruc.

 

Hrvatska
Jastrebarsko
Sport