JANDROKOVIĆ UOČI DANA POBJEDE: Ostvarujmo viziju Hrvatske kao sigurne zemlje

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u kojoj je pozvao na ostvarivanje vizije Hrvatske kao sigurne zemlje s pravnom i socijalnom izvjesnošću

Marko Prpić/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u kojoj je pozvao na ostvarivanje vizije Hrvatske kao sigurne zemlje s pravnom i socijalnom izvjesnošću.

U čestitki podsjeća da je Hrvatska prije 25 godina vojno-redarstvenom akcijom Oluja oslobodila i vratila u svoj ustavno-pravni poredak većinu okupiranog teritorija te stvorila uvjete za proces mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, ističe Jandroković, izražavamo zahvalnost svim hrabrim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima – svim herojima koji su izvojevali pobjedu u Domovinskom ratu koji je temelj slobodne, neovisne, demokratske i suverene Hrvatske. Naša obaveza stoga je danas i u budućnosti, naglašava, štititi dignitet Domovinskog rata i nastaviti izgrađivati Hrvatsku na vrijednostima koje smo pokazali u Domovinskom ratu.

– Uz vjeru u vlastite sposobnosti i znanje, ostvarujmo viziju Hrvatske kao sigurne zemlje s pravnom i socijalnom izvjesnošću, društvenom pravednosti, solidarnosti i uključivosti, zemlje sa snažnim i održivim gospodarstvom te zemlje znanja i inovacija u kojoj će mladi pronaći mogućnosti da ostvare svoj osobni i profesionalni život i pridonesu njezinoj demografskoj vitalnosti, poručio je.