Jana Koščak i Petar Šprem stjegonoše na Europskom olimpijskom festivalu mladih

Hrvatska će sudjelovati sa 76 predstavnika u osam sportova
europski olimpijski festival mladih

Na ljetnom Europskom olimpijskom festivalu mladih, koji će od 24. do 30. srpnja biti održan u slovačkoj Banskoj Bystrici, Hrvatska će sudjelovati sa 76 sportašica i sportaša u dobi od 14 do 18 godina, koji će nastupati u osam sportova (atletika, badminton, biciklizam, gimnastika, judo, košarka, plivanje i rukomet).

Nakon zaprimljenih nominacija nacionalnih sportskih saveza čiji sportaši i sportašice sudjeluju na EYOF-u Banska Bystrica 2022., stručna služba HOO-a odlučila je da će stjegonoše na svečanosti otvaranja EYOF-a biti atletičarka Jana Koščak i rukometaš Petar Šprem, priopćili su iz Hrvatskog olimpijskog odbora.

Sedmobojka Jana Koščak je osvajačica zlatne medalje na nedavno održanom mlađejuniorskom Europskom prvenstvu (U18) u Jeruzalemu, gdje je postavila novi državni rekord te peti rezultat svih vremena u svijetu u tom uzrastu. Tim je rezultatom ispunila normu za sudjelovanje na Svjetskom atletskom prvenstvu U20, koje će biti održano početkom kolovoza u kolumbijskom Caliju.

Rukometaš Petar Šprem višestruki je prvak države s momčadi PPD Zagreb i osvajač brojnih međunarodnih turnira. Dobitnik je i priznanja za najbolje desno krilo te najboljeg strijelca na spomenutim turnirima (2019., 2021. i 2022.).

U kolektivnim sportovima hrvatske su uzdanice muška košarkaška te muška i ženska rukometna reprezentacija.

 

Hrvatska
Sport