Izmjene u autobusnom prometu zbog radova i Turopoljskog Jurjeva

Radovi u Ulici Karažnik, u zoni k. br. 60, koji započinju u nedjelju, 22. travnja u 10 sati, a čiji se završetak očekuje u ponedjeljak, 23. travnja, do 4 sata, uvjetuju izmjene na trasi autobusnih linija 124 Črnomerec – Gornji Stenjevec i 130 Črnomerec – Borčec.

Autobusi će s terminala Črnomerec voziti uobičajenom trasom do raskrižja Bolničke ceste i Ulice Medpotoki, nastaviti lijevo Ulicom Medpotoki, skrenuti desno u Ulicu Sigetje te Ulicu Dubravica otkuda nastavljaju do raskrižja s Ulicom Karažnik i dalje voze uobičajenim trasama do krajnjih odredišta. Pri povratku autobusne linije 124 i 130 prometuju istom izmijenjenom trasom.

Za vrijeme radova, izvan funkcije će biti obostrano stajalište Dubravica, stajalište Karažnik – Čileanska u smjeru zapada te stajalište Medpotoki u smjeru istoka, a uspostavit će se obostrano stajalište Dubravica u zoni raskrižja Ulica Dubravica i Karažnik, te stajalište Medpotoki na Bolničkoj cesti, u zoni OŠ Stenjevec u smjeru Črnomerca.

***

Autobusi linije 319 Velika Gorica – Lukavec, vozit će djelomično izmijenjenom trasom u nedjelju, 22. travnja, od 10 do 21 sat, zbog održavanja manifestacije “Turopoljsko Jurjevo” u Lukavcu.

Autobusi će s terminala Velika Gorica voziti uobičajenom trasom do raskrižja Odranske i Školske ulice, nastaviti Odranskom, zatim lijevo Arbanasovom, Tratinskom i Dolenjskom ulicom te dalje voziti do okretišta u Lukavcu. Pri povratku autobusi voze istom izmijenjenom trasom. Na trasi autobusne linije 319 neće se koristit stajališta Lomnica – dom zdravlja i Lomnica-Stepanska 6.

***

Zbog radova u Grančarskoj ulici, na dijelu od VI. odvojka do Palčićke ulice, autobusi linija 161 Savski most – Kupinečki Kraljevec – Štrpet ,162 Zagreb (Savski most) – Ašpergeri – Kupinec i 169 Zagreb (Savski most) – Kupinec, prometovat će u oba smjera djelomično izmijenjenom trasom i to od utorka 24. travnja, od 9 sati, do očekivanog završetka radova u ranim jutarnjim satima četvrtka, 14. lipnja.

Autobusi će sa Savskog mosta voziti uobičajenom trasom do raskrižja Grančarske ulice i  VI. odvojka Grančarske, skrenuti lijevo u VI. odvojak, desno na Šumski put, nastaviti Ulicom Leščina, skrenuti desno na Breberničku cestu, Palčićku ulicu te lijevo u Grančarsku otkuda nastavljaju uobičajenom trasom do krajnjih odredišta. Pri povratku autobusi voze istom izmijenjenom trasom. Za vrijeme radova neće se koristiti obostrano stajalište Hladnjača, a uspostavit će se obostrano autobusno stajalište Starjak.