Izložba Ostrman boat show u Francuskom paviljonu

Studentski centar u Zagrebu poziva na svečano otvorenje izložbe “Ostrman boat show” akademskog slikara Tomislava Ostrmana danas u ponedjeljak, 09.04.2018. u 19.00 sati, Francuski paviljon, Savska cesta 25.

Izložba je humanitarnog karaktera. Novac od prodaje slika biti će doniran Udruzi Kocka vedrine. Udruga Kocka vedrine osnovana je s ciljem poboljšanja kvalitete življenja djece s teškoćama u razvoju.

Tomislav Ostrman u svojoj biografiji navodi da je rođen 1978. u Zagrebu gdje je završio osnovnu, srednju i osnovnu muzičku školu. Studirao je Pravni fakultet, a završio Arthouse-College for visual arts u Ljubljani u klasi prof. Darka Slaveca.Trenutno je na poslijediplomskom doktorskom studiju slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom prof. Igora Rončevića čiji je i Asistent od 2013. Godine. Član je HDLU-a i LIKUM-a.Do sada je imao mnogo zapaženih izložbi, a radovi mu se nalaze u zbirkama po cijelom svijetu. Kroz svoje stvaralaštvo istražuje relacijsku estetiku, neverbalnu komunikaciju, antropologiju, semiotiku i prirodni fenomen zviždanja koje je pretočio i utjelovio u priču koja se zove „Planeta Fućkalica“ (koju su povjesničari umjetnosti  još prozvali: „čudesna planeta pozitive“ i „Slatka utopija“). Glavni lik te priče mornar nazvan “Fućkalica” predstavlja homo ludensa. On je idealan čovjek čistih i pozitivnih misli. Iz te priče Ostrman je u sklopu Doktorskog rada osmislio i komercijalni brand „Sailors & Whistlers“ koji se nastavlja na njegovo slikarstvo. Moglo bi reći da se njegovo slikarstvo bavi utopijom,optimizmom i humorom pa zato njegovo slikarstvo neki i zovu „Slatka utopija“.