Izgradnja regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagrebačke županije nastavlja se u Svetom Ivanu Zelini

Projekt “Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok” nastavlja se u Svetom Ivanu Zelini. Tako su u Gradskoj vijećnici Ugovor o izgradnji i rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda i pripadnih objekata potpisali direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten i direktor Zagorje gradnje Marko Sekušak.

Ukupna vrijednost radova iznosi nešto manje od 52 milijuna kuna bez PDV-a, a zahvatom se namjerava obaviti rekonstrukcija vodoopskrbne mreže duljine 5.4 kilometara, kao i izgradnja nove od 61.4 kilometara. Također, projekt obuhvaća izgradnju precrpnih i hidrostanica čime će se ostvariti gotovo potpuna pokrivenost Grada vodoopskrbnom mrežom.

Ovo je jedan od najvećih projekata koji se provodi na području Svetog Ivana Zeline, a njime će se svim kućanstvima na području Grada omogućiti pitka voda što je ujedno korak bliže ostvarenju jednakih uvjeta za život i stanovanje građana.

Podsjetimo, projekt regionalnog vodoopskrbnog sustava, vrijedan preko 707 milijuna kuna bez PDV-a, dijelom je financiran bespovratnim sredstvima Kohezijskog fonda, dok u njemu sudjeluju Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije, RH i Hrvatske vode.