Načelnik predstavio ambiciozan proračun

Izglasan proračun Rugvice za 2024.; načelnik Mato Čičak najavio nove projekte

Vijećnici Općinskog vijeća Rugvica na 20. sjednici jednoglasno su izglasali predloženi proračun za 2024. u iznosu od gotovo 37 milijuna eura
DSC_9355

Vijećnici Općinskog vijeća Rugvica na 20. sjednici jednoglasno su izglasali predloženi proračun za 2024. u iznosu od gotovo 37 milijuna eura. Kako je istaknuo načelnik Mato Čičak, proračun sadrži nastavak započete politike razvoja općine na svim poljima, ali i niz novih projekata.

-Tu su velike stavke poput izgradnje sportskog centra, nogostupa za što je predviđeno 1,3 milijuna eura, proširenja dječjeg vrtića u što će se uložiti milijun eura, što je već u postupku javne nabave, kao i nogostupi. Tu je i izgradnja prometnica u našoj zoni vrijedna također milijun eura, baš kao i izgradnja prometnice kod KFK-a vrijedna milijun eura. Od bitnih stavki tu je i izgradnja ambulante u Jalševcu Nartskom, gdje je u planu i izgradnja vatrogasnog doma za DVD Savski Nart- najavio je najznačajnije projekte načelnik Mato Čičak.

-Nastavljamo i sa svim mjerama vezanima uz predškolski i školski odgoj, srednjoškolce i studente, kao i i za naše umirovljenike.

40 eura božićnice

Vijećnici su donijeli i odluku o isplati božićnica umirovljenicima, korisnicima nacionalne naknade za starije osobe te invalidnim osobama. Svima njima povodom božićnih blagdana bit će isplaćena božićnica od 40 eura.

-Ovih dana objavit ćemo i u kojem vremenu će se vršiti isplata- naglasio je Čičak.

VZO Rugvica na ponos općine

Pred vijećnicima se našlo i izvješće o radu Vatrogasne zajednice Općine Rugvica za 2022. koje je podnio predsjednik Dražen Vlahović, koji je istaknuo brojne aktivnosti koje su odrađene tijekom prošle godine. Na rad cjelokupne vatrogasne obitelji vijećnici su imali samo riječi pohvale.

-Naši vatrogasci zavrjeđuju svaku donaciju koju dobe iz proračuna. Sretni smo i ponosni na njih. Njihovu spremnost vidjeli smo za vrijeme nepogoda koje su nas zahvatile, gdje su odradili sjajan posao. Time su pokazali da ono što ulažemo u njih da je opravdano- kazao je načelnik Mato Čičak.

Osim toga vijećnici su izglasali i Odluku o donošenju III. ciljanih izmjena i dopuna UPU Poduzetničke zone Rugvica-sjever.

Politika
Rugvica