IZBORNI SPECIJAL – DAVOR FILIPOVIĆ: Nudim novi model upravljanja Zagrebom

Davor Filipović HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba novi je gost u Izbornom specijalu 01Portala i Zabavnog radija

Davor Filipović HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba novi je gost u Izbornom specijalu 01Portala i Zabavnog radija. Razgovarali smo u središnjici HDZ-a, nakon što su stigle nove izborne ankete za Zagreb koje ga trenutno stavljaju na drugo mjesto, gdje bi se u drugom krugu trebao naći uz Tomislava Tomaševića.

-Moram se vratiti i na početak kampanje kada ste u medijima vidjeli lažnu naslovnicu kojom mi se pokušalo našteti. Također, imali smo i lažnu anketu koja se pustila u medije. Nakon smrti gradonačelnika pustila se i lažna vijest kako se mijenja kao kandidata, tu je i lažna vijest da sam posjetio Glazbenu školu, a tamo nismo nikad bili. Ova anketa je samo potvrda da naši sugrađani prepoznaju lažne vijesti i polako mi daju sve više povjerenja, jer iza mene nema mrlja i sve sam do sada radio pošteno- kazao je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba Davor Filipović, koji vjeruje kako će se ovaj ulazni trend nastaviti.

Kao jedan od najboljih poznavatelja gradskih financija, Davor Filipović, zabrinut je za stanje u gradskim financijama, jer je gradska blagajna devastirana.

-Već četiri godine upozoravma kako je potrebno napraviti veliki zaokret kada govorimo o gradskim financijama. Moramo početi trošiti koliko uprihodimo, a to do sada nije bio slučaj. Znato kako se kaže iz prazne puške ne može se pucati- kaže Filipović.

Filipović između ostaloga najavljuje sustavno smanjenje prireza, ali i niz aktivnosti s kojima bi povećao transparentnost i vidljivost potrošnje iz gradske blagajne, kontrolu javnih natječaja od strane oporbe, te imovinske kartice za pročelnike i direktore gradskih poduzeća.

-Sigurno će se ići u izgradnju Jarunskoga mosta, tu je i projekt produženja Branimirove ulice. Planiramo prometno bolje povezati Podsused, Stenjevec i Vrapče izgradnjom podvožnjaka Medpotoki. U suradnji s Vladom i koristeći fonove Eurospke unije je Nacionalna dječja bolnica u Blatu- o projektima koje planira realizirati rekao je Davor Filipović, s kojim su razgovor realizirali Borivoj Zimonja, Krešimir Cvijanović i Igor Đuran.