Izaslanstvo HNS-a položilo vijence i zapalilo svijeće na Mirogoju

Crvene ruže položene su na posljednje počivalište osnivačice i počasne doživotne predsjednice HNS-a Savke Dabčević – Kučar
hns vijenci 2

U povodu blagdana Svih svetih izaslanstvo HNS-a položilo je vijence i zapalilo svijeće na zagrebačkom Mirogoju.

-Kao i većina građana danas se sjećamo svih onih koji su nas zadužili, svih zaslužnih građanki i građana, naših najmilijih te osnivača i utemeljitelja HNS-a. S ponosom se sjećamo ljudi koji su dali živote za samostalnost i stvaranje moderne Hrvatske i koji su, poput utemeljiteljice HNS-a Savke Dabčević – Kučar, uvijek razmišljali o budućnosti i o tome kako će Hrvatska izgledati sutra. Zapaliti svijeću na njihovim posljednjim počivalištima uvijek je prilika da se prisjetimo kuda bi trebali ići- rekao je predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Predrag Štromar.

-Sjediti na ramenima divova, na kojima mi sjedimo danas kao čelnici HNS-a, velika je obaveza i čast, ali i zadatak vidjeti puno dalje od možda nekih drugih u Hrvatskoj- zaključio je predsjednik HNS-a.

Izaslanstvo HNS-a položilo je vijence, zapalilo svijeće i poklonilo se kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, Grobnice narodnih heroja te kod Središnjeg križa. Crvene ruže položene su na posljednje počivalište osnivačice i počasne doživotne predsjednice HNS-a Savke Dabčević – Kučar, te na posljednjim počivalištima istaknutih članova i osnivača HNS-a – Srećka Bijelića, Krešimira Džebe, Mike Tripala, Dragutina Haramije i Martina Špegelja.

U izaslanstvu HNS-a bili su predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Predrag Štromar, potpredsjednik HNS-a Jasmin Krizmanić, predsjednik Središnje-hrvatskog regionalnog saveza HNS-a Zvonko Spudić te glavni tajnik HNS-a, Zlatan Mošmondor.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo