Izaslanstvo HDZ-a položilo vijence za poginule branitelje

Treba nam zajedništvo, poručeno je tom prilikom

Josip Regović/PIXSELL

U povodu Dana Hrvatske vojske i 29. obljetnice povijesnog postrojavanja pripadnika Zbora narodne garde, izaslanstvo HDZ-a položilo je vijence i zapalilo svijeće za poginule hrvatske branitelje poručivši da zajedništvo koje je bilo tada, kao najveća snaga, treba biti i sada.

-Budimo ponosni na to vrijeme. Imajmo snage i mudrosti nositi se s novim izazovima. Imajmo optimizma i hrabro kročimo u budućnost svjesni svega onog što smo učinili kako narod. Zajedništvo je bilo tada, a potrebno je i danas i to je naša najveća snaga- poručio je ministar branitelja Tomo Medved ispred nogometnog stadiona HNK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici.

Medved je kazao da je sretan jer je koračao s ljudima koji su položili svoje živote za slobodu Hrvatske koju danas imamo. Istaknuo je da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđmana bio svjestan da se bez vojske Hrvatska neće moći obraniti.

Poručio je da čin prvog postrojavanja oružanih snaga ZNG treba uvijek biti prisutan u mislima, da ohrabruje i vodi u iznalaženju pravih odluka i rješenja novih izazova koji su stavljeni pred Hrvatsku.