Izaslanstvo HDZ-a na Mirogoju odalo počast Franji Tuđmanu

Izaslanstvo HDZ-a na zagrebačkom groblju Mirogoj odalo je počast prvom predsjedniku Republike Hrvatske i stranke dr. Franji Tuđmanu u povodu 100. obljetnice njegova rođenja

Facebook HDZ

HDZ-ovo izaslanstvo, predvođeno predsjednikom stranke i Vlade Andrejom Plenkovićem,  uz grob svoga utemeljitelja i prvog predsjednika države položilo je vijence i zapalilo svijeće.

Ranije su ovu obljetnicu obilježili i ispred rodne kuće dr. Tuđmana u Velikom Trgovišću, gdje je Plenković izjavio da je Tuđman najveći hrvatski državnik u povijesti.

-Sve ciljeve koje je predsjednik Tuđman zacrtao u svom govoru u Hrvatskom saboru 30. svibnja 1990. godine nakon prvih demokratskih izbora mislim da je ostvario, a na nama je da to poboljšamo u novim međunarodnim okolnostima, novim gospodarskim okolnostima i novim globalnim izazovima, sve ono što je u našoj generaciji da učinimo dobro za hrvatsko društvo i hrvatske građane. Hrvatski velikan i po meni najveći hrvatski državnik u povijesti- rekao je.

U prigodi 100. obljetnice Tuđmanova rođenja prijepodne će biti održan i znanstveno-stručni skup “Uvijek i sve za Hrvatsku” u Narodnom domu HAZU, a navečer i svečanost u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.