Izaslanstva Vlade i Sabora položila vijence na Mirogoju

Obilježen blagdan Svih svetih
Zagreb: Premijer Plenković sa suradnicima obišao groblje Mirogoj Marko Prpić/PIXSELL

U prigodi blagdana Svih svetih premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković položili su vijence i zapalili svijeće na gradskom groblju Mirogoj, posebno iskazujući počast hrvatskim braniteljima i prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franju Tuđmanu.

-Uoči blagdana Svih svetih i nakon toga Dušnog dana, došli smo ponovno ovdje na Mirogoj iskazati počast svima kojih nema više među nama, osobito hrvatskim braniteljima i prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franju Tuđmanu- rekao je novinarima premijer.

Plenković je izrazio nadu da će i ovaj blagdan u posebnim okolnostima Covida-19 proći na najprimjereniji način uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Premijer je vijence položilo kod spomenika “Glas hrvatske žrtve – Zid boli”, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, pred Središnjim križem na Mirogoju te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Hrvatska
Ostalo