IVICA TUCAK NAKON PLASMANA NA OLIMPIJSKE IGRE: Odigrali smo vrlo dobar turnir

Dok se dojmovi sliježu pred Barakudama su intenzivne pripreme za nadolazeće Olimpijske igre

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Hrvatska vaterpolska reprezentacija iz Rotterdama je doputovala u Hrvatsku s kartom za odlazak na Olimpijske igre u džepu. Barakude su u odsudnom dvoboju nakon peteraca pobijedili Rusiju i izborili plasman u Tokio.

– Evo ovako odmah na prvu, ako bih morao ocijeniti turnir, mogao bi ga ocijeniti s osmicom, od maksimalne desetke. Mislim da smo odigrali briljantan vaterpolo u napadu, malo više koncentracije nam fali u obrani, jednako kao i bolji protok lopte s igračem više. No naravno, u ovim uvjetima u kojima smo igrali, ritmu svakodnevnih utakmica i specifičnog sudačkog kriterija, odigrali smo vrlo dobar turnir, rekao je izbornik reprezentacije Ivica Tucak.

Izvučen je i ždrijeb skupina vaterpolskog turnira na Olimpijskim igrama. Hrvatska je u skupini B s Australijom, Srbijom, Španjolskom, Kazahstanom i Crnom Gorom. U skupini A nalaze se Južnoafrička republika, SAD, Mađarska, Grčka, Japan, Italija.

– Na Olimpijskim igrama svaka reprezentacija svaku može pobijediti. Nema lakog suparnika. Tako je uvijek bilo na Olimpijskim igrama. Jednako nam je bilo i u Riu. No imat ćemo dovoljno vremena za pripremu. Ja ću nakon dan-dva, kada mi se malo slegnu dojmovi napraviti plan i program priprema i sparinga. Prije samih igara plan je da odemo u Japan na zajedničke treninge sa Španjolcima. Sigurno ćemo imati dovoljno vremena da u Tokiju budemo pravi, zaključio je Tucak.