Korak ka boljim zdravstvenim uslugama

Ivanić-Grad, Općina Križ i Kloštar Ivanić zajednički pokrenuli inicijative za nabavu novog vozila hitne pomoći i mamografa

S ciljem unapređenja zdravstvenih usluga na području ove tri lokalne jedinice njihovi čelnici održali konstruktivan sastanak s ravnateljem Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslavom Bergmanom te ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorinom Gajnikom
0-02-05-ea3bb6db5009a747e1bac0b355c5f94389c58d275471b6a91bc3944687009c88_7b78d181a1c4e632

Krajem ožujka, u cilju bolje zdravstvene njege svih sugrađana, načelnik Općine Križ Marko Magdić s kolegama gradonačelnikom Ivanić-Grada Javorom Bojanom Lešom i načelnikom Općine Kloštar Ivanić Željkom Filipovićem, održao je važan sastanak s ravnateljem Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslavom Bergmanom te ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorinom Gajnikom.

Glavna tema sastanka bilo je unapređenje zdravstvenih usluga na području ove tri lokalne jedinice, s posebnim naglaskom na poboljšanje rada zdravstvenih ustanova. Dogovorena je tako zajednička inicijativa za nabavu novog vozila za hitnu pomoć, čija je vrijednost 80.000,00 eura. Financiranje nabave vozila bit će podijeljeno između Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije i tri lokalne samouprave.

Također, pokrenuta je i inicijativa nabave novog uređaja za mamografiju za potrebe ambulante za RTG i UVZ dijagnostiku Doma zdravlja Zagrebačke županije, Ispostava Ivanić-Grad. Naime, mamograf u Ivanić-Gradu već neko vrijeme ne radi, a cijena nabave novog mamografa iznosi oko 187.000,00 eura.

U dopisu upućenom Zagrebačkoj županiji kao osnivaču Doma zdravlja Zagrebačke županije, predloženo je da se na dobrobit svih sugrađanki Otoka Ivanića, u proračunu Zagrebačke Županije osigura 50 posto sredstava za nabavu novog mamografa, dok će preostali iznos osigurati zajedno Grad Ivanić-Grad, Općina Križ i Općina Kloštar Ivanić.

Aktualno
Ivanić-Grad
Kloštar Ivanić
Križ