Ivanić-Grad neće ostati bez mikrolaboratorija

Župan Stjepan Kožić poslao jasnu i glasnu poruku, kako se za mještane Ivanić-Grada i okolnih općina ništa ne mijenja

Zagrebačka županija

Reorganizacijom rada Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije i preseljenjem PCR uređaja iz prostorija Zavoda u Ivanić-Gradu u prostorije Zavoda u Rakitju, za stanovnike Ivanić-Grada ništa se ne mijenja, niti taj grad ostaje bez mikrolaboratorija – poruka je s današnjega sastanka župana Stjepana Kožića s gradonačelnikom Ivanić-Grada Javorom Bojanom Lešom i ravnateljem ZJZ Zagrebačke županije Leo Šunjićem.

Dapače, preseljenjem dosad nedovoljno iskorištenog PCR uređaja u Rakitje, gdje u tamošnjim prostorijama Zavoda radi troje liječnika osposobljenih za rad ovim uređajem, stanovnici Zagrebačke županije koji će se testirati na koronavirus brže će dobiti nalaz. Naime, brisevi koji se uzimaju u gradovima županije uskoro će se analizirati upravo na spomenutom uređaju.

-Time se naš Zavod svrstava u mali broj zavoda u RH u kojima će se obavljati analiza briseva na koronavirus- rekao je župan Kožić.

Ravnatelj Zavoda Leo Šunjić istaknuo je da se internom reorganizacijom rada ove zdravstvene ustanove stvaraju dodatni benefiti za stanovnike županije.

-Mikrobiološki laboratorij u Ivanić-Gradu i dalje nastavlja s radom, kao i do sada. Građani neće ostati zakinuti ni za jednu razinu zaštite koja je u domeni Zavoda. U istom vremenu kao i do sada moći će se na analizu donijeti svi uzorci i brisevi- rekao je Šunjić.