Konstruktivan sastanak

Ivanić-Grad ide u smjeru proširenja programa produženog boravka u osnovnim školama

Gradonačelnik Javor Bojan Leš najavio je sufinanciranje iz proračuna Grada dvije odgojne skupine produženog boravka u Osnovnoj školi Đure Deželića Ivanić-Grad i jedne odgojne skupine produženog boravka u Osnovnoj školi Josipa Badalića Graberje Ivanićko s početkom školske godine 2024./2025.
20240318_083758

U Gradu Ivanić-Gradu održan je sastanak s predstavnicima osnovnih škola s područja Grada Ivanić-Grada. Sastanku su pored gradonačelnika Javora Bojana Leša prisustvovali ravnateljica Osnovne škole Stjepana Basaričeka, Vlatka Koletić, ravnatelj Osnovne škole Josipa Badalića Graberje Ivanićko, Damir Adamović, zamjenica ravnatelja Osnovne škole Đure Deželića Ivanić-Grad, Romana Orlić i zamjenik ravnateljice Osnovne škole Posavski Bregi, Daniel Bunjevčević.

Na sastanku se, između ostaloga, razgovaralo o organizaciji produženog boravka u osnovnim školama s područja Grada Ivanić-Grada. Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada uvodno je istaknuo da Grad Ivanić-Grad, iako nije osnivač osnovnih škola, svake godine u proračunu osigurava sredstva za sufinanciranje programa u osnovnom obrazovanju.

Jedan od programa kojeg Grad Ivanić-Grad sufinancira dugi niz godina je program produženog boravka u Osnovnoj školi Stjepana Basaričeka. Osnovna škola Stjepana Basaričeka je ujedno jedina osnovna škola s područja Grada Ivanić-Grada u kojoj se provodi program produženog boravka. U školskoj godini 2023./2024. u program produženog boravka u Osnovnoj školi Stjepana Basaričeka upisano je 75-oro djece od prvog do četvrtog razreda raspoređeno u tri odgojno-obrazovne skupine. Grad Ivanić-Grad sufinancira u cijelosti troškove plaće i naknade plaća s doprinosima na plaće za tri učiteljice koje rade u produženom boravku u Osnovnoj školi Stjepana Basaričeka, kao i ostale rashode ugovorene kolektivnim ugovorom za zaposlenike u javnim službama, za što je u proračunu Grada Ivanić-Grada za 2024. godinu osigurano ukupno 74.100,00 eura.

S obzirom na iskazane potrebe i interes roditelja s upisnog područja Osnovne škole Đure Deželića Ivanić-Grad i Osnovne škole Josipa Badalića Graberje Ivanićko za organizacijom produženog boravka i u tim školama, gradonačelnik Ivanić-Grada najavio je sufinanciranje iz proračuna Grada dvije odgojne skupine produženog boravka u Osnovnoj školi Đure Deželića Ivanić-Grad i jedne odgojne skupine produženog boravka u Osnovnoj školi Josipa Badalića Graberje Ivanićko s početkom školske godine 2024./2025.

Na sastanku se razgovaralo i o drugim planiranim infrastrukturnim projektima u području osnovnog obrazovanja na području Grada Ivanić-Grada, sve u svrhu osiguranja djeci što boljih prostornih i drugih uvjeta za izvođenje nastave, novih igrališta i dodatnih sportskih sadržaja.

O mogućnostima sufinanciranja produženog boravka i planiranim infrastrukturnim projektima u području osnovnog obrazovanja na području Grada Ivanić-Grada, razgovarat će se i sa osnivačem osnovnih škola, Zagrebačkom županijom, zaključno je istaknuo gradonačelnik Grada Ivanić-Grada.

Ivanić-Grad
Ostalo