IVANIĆ-GRAD DOBIO PRORAČUN “TEŽI” OD 126 MILIJUNA KUNA: Pred nama je ambiciozan proračun, poručio gradonačelnik Leš

Većinom glasova Gradsko vijeće donijelo je proračun Ivanić-Grada za 2021. godinu koji bi trebao iznositi 126,556,400.00 kuna

Većinom glasova Gradsko vijeće donijelo je proračun Ivanić-Grada za 2021. godinu koji bi trebao iznositi 126,556,400.00 kuna. Za predloženi proračun od strane gradonačelnika Javora Bojana Leša bilo je 12 vijećnika, tri su bila protiv, dok je jedan vijećnik bio suzdržan. Uz usvojeni proračun, usvojeni su i pripadajući programi, u kojima se nalaze najvažniji projekti i ciljevi gradske uprave za narednu godinu.

-Pred nama je još jedan ambiciozan proračun. Naš grad još jednom ambiciozno kreće u novu godinu. Svi zajedno nadamo se da će i covid kriza jenjavati u idućoj godini te da će se normalizirati kompletno poslovanje, kako bi na kraju uspjeli izrealizirati i sve svoje projekte- istaknuo je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Među najvažnijim projektima je izgradnja sportske dvorane u Graberju Ivanićkom, nastavak izgradnje šetnice uz Lonju, kao i proširenje Dječjeg vrtića u Žeravincu.

-Dvorana u Graberju Ivanićkom postat će stvarnost. To je san svih ljudi koji tamo žive, kao i sve djece koja su se tamo školovala. Početak radova očekuje se na proljeće. Radujem se danu kada ćemo moći reći da sve naše škole imaju sportske dvorane i adekvatne uvjete za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture- o radovi u Graberju Ivanićkom će gradonačelnik.

-Značajan je i projekt proširenja Dječjeg vrtića Žeravinec gdje će se izgraditi prostori za dvije odgojne skupine. Iz godine u godinu imamo sve više djece u našem gradu, tako da se radujem realizaciji ovoga projekta, čijim ćemo završetkom u vrtić moći smjestiti još pedesetak mališana- kazao je gradonačelnik Leš.

Između ostaloga u proračunu je zadržana socijalna, društvena i sportska komponenta.

-Mogu reći da smo to malo i pojačali. U planu nam je da od sljedeće godine troškove prijevoza za studente i školarce financiramo u stopostotnom iznosu. Također, u idućoj godini osigurat ćemo i sredstva za radne bilježnice i ostala školska pomagala.To su dvije najvažnije komponente naše socijalne politike prema djeci i mladima- zaključio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.