Ivan Palčić i Goran Vrabec najbolji mladi poljoprivrednici

Goran je pokupio najviše glasova stručnog žirija, a Ivan od čitatelja Jutarnjeg lista

68 prijava, 21 finalist i 1 pobjednik – rezime je ovogodišnjeg natječaja izbora za najboljeg mladog poljoprivrednika čiju je titulu prema glasovima stručnog žirija ponio i zaslužio Goran Vrabec iz Jakovlja. Goran je mladi i inovativni proizvođač chili papričica koje na tržište plasira u malim bočicama umaka kroz svoj brend “Volim ljuto”.

Osim stručnog žirija, najboljeg mladog poljoprivrednika izabrali su i čitatelji Jutarnjeg lista, a titula je sasvim zasluženo pripala Ivanu Palčiću iz Vukovine kojeg invalidska kolica nisu spriječila da vozi traktor, proizvodi žitarice, a u slobodno vrijeme vozi motor. Inače, Ivan je bio i prvak Zagrebačke županije u oranju!

Glavni sponzor Zagrebačka banka troje prvoplasiranih nagradila je novčanom nagradom i to pobjednika Gorana Vrabeca s 25.000 kuna, drugoplasiranu Brankicu Borović iz Šibensko-kninske županije s 15.000 kuna i trećeplasiranog Ivana Gerštmajera Zelembera iz Osječko-baranjske županije s 10.000 kuna. Za sve finaliste banka će osigurati financijsku edukaciju, kao i pomoć u ispunjavanju prijava za fondove EU.

Sponzor natječaja Konzum osigurat će najuspješnijima plasman njihovih proizvoda na svojim prodajnim mjestima. Tako ćete umake brenda Volim ljuto vrlo skoro moći pronaći i na Konzumovim policama.

Ambasadorica projekta Sunčana Glavak 21 finalista vodi na dodjelu nagrade za najboljeg mladog EU poljoprivrednika u Bruxelles, za čiju će se titulu boriti naš Goran kojem već sada držimo palčeve!