Ivan iz Križa svojim delicijama zatvorio moslavački tjedan “Večere za 5 na selu”

Predjelo naziva Živahni početak, glavno jelo Sve na hrpi i desert Ćelave kocke donijeli su mu 33 boda, ali nedovoljno za pobjedu

Večera za 5 na selu/RTL

Jučer se kuhalo u mjestu Bunjani kod Križa, a domaćin je bio keramičar Ivan, koji je svojim gostima poslužio predjelo naziva Živahni početak, glavno jelo Sve na hrpi i desert Ćelave kocke, piše RTL.

Hladna salata s tjesteninom za predjelo većini je bila fina, no Mihaelu se nije svidjelo što se previše osjetio kopar, teletina ispod peke sve je oduševila i desert je svima bio ukusan, ali ipak im se činio malo previše jednostavan. Ivan je naposljetku osvojio 33 boda i s Anicom je podijelio treće mjesto, a Mihael je pobjednik moslavačkog tjedna!

Večera za 5 na selu/RTL

Ivan je bio glavni zabavljač moslavačkog tjedna, a takav je bio i na dan svog kuhanja. „Doček je bio fenomenalan, domaćin je bio nasmijan, veseo i uzbuđen, nije imao tremu“, rekla je Iva. Ivan im je za aperitiv ponudio šljivovicu, višnju, kupinovo vino i liker od voća i povrća. „Rakija od voća i povrća bila je malo slatkasta, možda za žensku populaciju, ali morali smo to probati i zadovoljavajuće je“, rekao je Dean, a Anicu je najviše zanimalo koje je povrće u likeru, no domaćin nije želio otkriti.

Prije nego što je poslužio predjelo Ivan se našalio s gostima i rekao im kako mu je zagorjelo te iznio štapiće i smoki. „Znao sam da se šali i da to nije pravo predjelo“, komentirao je Mihael, a potom je Ivan poslužio hladnu salatu s tjesteninom. Anici je predjelo bilo jako ukusno, kao i Ivi, a Dean je imao zamjerku: „Umjesto parizera, očekivao sam špek, pancetu.“

Za glavno jelo Ivan je poslužio teletinu ispod peke s mladim krumpirom i povrćem. Anici je bilo jako fino, kao i Mihaelu iako je morao malo dosoliti. „Teletina se topila u ustima, karfiol se fantastično uklapao, bogato, ukusno“, bio je napokon zadovoljan Dean.

Večera za 5 na selu/RTL

Došlo je vrijeme za desert, a Ivan je poslužio čokoladne kocke. „Po izgledu mi je bio prejednostavan“, rekao je Mihael, a Iva i Dean komentirali su kako je trebao još neki preljev napraviti. Uskoro je došao Ivanov najmlađi sin Roko, koji je gostima podijelio poklone, što je sve oduševilo. Zatim je došao i harmonikaš pa su malo zapjevali.

Ivan je potom pročitao poredak: Dean je na posljednjem mjestu, treće mjesto dijele Anica i Ivan, Iva je na drugome mjestu, a Mihael je pobjednik moslavačkog tjedna! A današnji domaćin dobio je sljedeće ocjene: Ivan mu je dao osmicu zato što je u predjelu bilo previše kopra i desert je bio prejednostavan, Dean je dao sedam jer mu predjelo nije bilo slano, a i bilo je puno masnoće u domaćoj šunki, Iva i Anica su dale po devetku – Ivi je predjelo bilo prejednostavno, a Anica mu je dala tu ocjenu zato što je Ivan bio previše zločest.