Ivan i Gorana su MasterChef finalisti: Tko odlazi kući s trofejom saznajemo večeras

Finalni zadatak za Ivana i Goranu je pripremiti degustacijski menu od pet slijedova

Nova TV

Još samo jedno kuhanje dijeli nas od proglašenja MasterChefa Hrvatska. Pobjednik će osim titule MasterChefa dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 200.000 kuna. Za titulu se u finalnoj emisiji bore dva kandidata koja su do kraja uspješno savladali sve izazove, stres testove i eliminacijske krugove koji su se našli pred njima – Ivan Temšić i Gorana Milaković.

Svoje kulinarske vještine pokazat će već večeras u velikom finalu koje će s galerije doći gledati ostali kandidati. Finalni zadatak za Ivana i Goranu je pripremiti degustacijski menu od pet slijedova- piše Dnevnik.hr.

-Bilo je puno osoba koje su mogle biti ovdje. Male greškice su nas odvojile od ulaska u finale- sumirao je Ivan sve izazove kroz koje su do sada prošli te o nastupu njega i Gorane u finalu kaže: Ovo je naša točka na i, te naš uvod u nešto.

-Išla sam korak po korak, stepenicu po stepenicu, trebaš učiti, treba se graditi- kazala je Gorana.

Svako jelo morat će poslužiti i tempirati na vrijeme. Za spremanje jela imat će na raspolaganju dva sata kada pred žiri moraju donijeti hladno predjelo, 15 minuta nakon toga morat će donijeti juhu, a za svaki sljedeći slijed imat će još po 20 minuta te za finaliziranje deserta dodatnih 15 minuta. Svaki slijed poslužit će na tri posebna, ali identična tanjura. Pobjednik će biti onaj tko će imati najveći zbroj ukupnih ocjena.