Ivan Dobrica imenovan počasnim predsjednikom DVD-a Rakovec

U tijeku su redovite godišnje skupštine dobrovoljnih vatrogasnih društava. Jednoj od njih, 87. godišnjoj Skupštini DVD-a Rakovec prisustvovao je župan Stjepan Kožić. Ponovio je da su vatrogasci ponos županije, da su prisutni na svim terenima, ne samo u županiji, nego i puno šire te da spašavajući tuđe živote i imovinu opasnostima izlažu i vlastiti život.

Skupštine su i prilika da se članovima dodijele godišnjoj skupštini i dodijeljene diplome i priznanja, koja je u Rakovcu primilo 17 članova koji su položili ispit za zvanje vatrogasca. Među njima je bilo i devet žena, pa DVD Rakovec po prvi puta ima i žensko odjeljenje. Na Skupštini je jednoglasno prihvaćen prijedlog Upravnog odbora društva da se za počasnog predsjednika DVD-a Rakovec imenuje Ivan Dobrica.

O aktivnostima društva u protekloj godini izvješće je podnio njegov zapovjednik Branko Herček, rekavši da je iza društva mirna godina što se tiče intervencija, ali uzbudljiva što se tiče preventivnih i stručnih aktivnosti.

Uz župana, prisutnima su se obratili Slavko Povrlišek, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice i Brankica Benc, načelnica Rakovca.