Nema dokaza

Ivan Čehok, Zlatko Horvat i Miroslav Bunić nepravomoćno oslobođeni USKOK-ovih optužbi

Kako je riječ o prvostupanjskoj presudi tužiteljstvo može uložiti žalbu o kojoj odlučuje Visoki kazneni sud
Ivan Čehok izašao na prijevremene izbore za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, njegov zamjenik Zlatko Horvat te bivši čelnik Zagorje Tehnobetona Miroslav Bunić na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno su oslobođeni USKOK-ovih optužbi za zloporabu položaja i ovlasti te mito.

U obrazloženju oslobađajuće presude stoji kako sud nije našao dokaze koji bi potkrijepili tvrdnje iz optužnice koja je Čehoka, Horvata i Bunića teretila, među ostalim, za malverzacije prilikom zamjena gradskih zemljišta. Iz dokaznog postupka, zaključio je sud, proizlazi da je Grad dobro prošao jer je u zamjeni s Bunićevom tvrtkom dobio veće zemljište. Kako je riječ o prvostupanjskoj presudi tužiteljstvo može uložiti žalbu o kojoj odlučuje Visoki kazneni sud.

Čehok je za Regionalni tjednik kazao da je zadovoljan presudom, posebno jer je istaknuto da Varaždinu nije pričinjena šteta, već korist. USKOK-ova optužnica iz 2014. teretila je Čehoka i ostale za navodne nezakonitosti prilikom kupoprodaje zemljišta u Jalkovečkoj ulici, kojega je prethodno država prenijela Varaždinu, zbog izgradnje POS-ovih stanova. Tužiteljstvu je sporna bila i zamjena zemljišta te djelomično oslobađanje plaćanja komunalne naknade.

Aktualno
Hrvatska
Regija