IPAK OTIŠLE PREDALEKO? Jelena Veljača i Nataša Janjić Medančić zaradile prijavu za govor mržnje

Na čijoj ste vi strani?

Željko Hladika/PIXSELL

Gotovo 200 socijalnih radnika i srodnih zanimanja iz cijele Hrvatske podnijelo je kaznenu prijavu protiv osnivačice građanske inicijative ‘Spasi me’ Jelene Veljače i glumice Nataše Janjić Medančić zbog komentara na društvenim mrežama za koje smatraju da potiču na nasilja i mržnju prema socijalnim radnicima.

Kaznenu prijavu državnom odvjetništvu u ime skupine socijalnih radnika podnio je zagrebački odvjetnik Klaudio Čurin.

Prijavu je poduprla i Hrvatska komora socijalnih radnika koja je priopćila da podržava inicijativu svih stručnih djelatnika centara te pozvala i ostale strukovne komore da iskažu svoju podršku.

Podsjetimo, Veljača je nakon nedavne smrti dvoipogodišnje djevojčice, koja je preminula nakon što je iz udomiteljske obitelji vraćena na skrb biološkim roditeljima, zatražila otkaze za sve odgovorne u Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški. U komentarima kojima se pridružila i Janjić Medančić, a u međuvremenu su obrisani, socijalne radnike su, među ostalim, nazvali uhljebima i ubojicama, na što su oni odgovorili da pridonosi atmosferi linča i huškanja te da nije kompetentna za raspravu o toj temi.