Invazija na Beč!

Hrvatska će u susretu s Austrijom u Ligi nacija imati veliku podršku

Sanjin Strukić/PIXSELL

Hrvatska će u susretu s Austrijom u Ligi nacija imati veliku podršku. Očekuje se 20 tisuća Hrvata, a navijače vozi i navijački vlak, piše Večernji list.

Hrvatska nogometna reprezentacija ima priliku plasirati se u završnicu Lige nacija. Pobjeda nad Austrijom u posljednjem kolu zasigurno je šalje na Final Four. A taj nedjeljni ogled privlači brojne navijače…

I dok se pri pokretanju tog natjecanja govorilo da je ono nebitno pa je i sam izbornik Zlatko Dalić rekao da se ne bi žalio da ga ukinu, s vremenom su se stavovi promijenili.

Kako Vatreni nižu pobjede, tako je interes za Ligu nacija sve veći. Hrvatska s Austrijom igra na legendarnom stadionu “Ernst Happel” na kojemu nije igrala od Eura 2008., a na njegovim tribinama sada se očekuje oko 20 tisuća Hrvata.

Službeni sektor za naše navijače broji 2700 mjesta, ali kako nam je Beč blizu, Hrvata će biti puno i na svim tribinama. Mnogo naših ljudi i živi u Austriji i njoj susjednima Njemačkoj i Švicarskoj pa su odlučili doći. Iz Hrvatske je organiziran i poseban navijački vlak koji kreće iz Zagreba s Glavnog kolodvora u nedjelju u osam sati. Najavljeno je šest vagona s 360 mjesta.

Kvadratići će preplaviti Beč i glavni trg Stephansplatz preobratiti u Croatplatz. Najavljuje se i veliki korteo bečkim ulicama na putu do stadiona koji može primiti 50 tisuća ljudi, piše Večernji list.