Instagram uvodi novu značajku za tinejdžere: Upozoravat će ih na vrijeme provedeno na društvenoj mreži

Još jedna eksperimentalna značajka mladima će omogućiti brisanje objava i priča koje su izbacili tijekom tinejdžerskih godina
instagram-1789189_960_720

Instagram je uveo par novih značajki koje će uvelike promijeniti način korištenja aplikacije te samu aplikaciju učiniti sigurnijom za tinejdžere.

Mreža, za početak, izbacuje dosad neobjavljenu značajku za pauzu pod imenom „Take a Break“ koja će 7. prosinca biti dostupna u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi i Australiji.

Ako korisnici Instagramom primjerice dulje vrijeme provode na Instagramu, aplikacija će im predložiti da malo pauziraju. Tinejdžeri će dobiti prijedlog da ovaj sustav ostave aktivnim te da podsjetnike nastave dobivati tijekom kontinuiranog korištenja- prenosi tportal.

Instagram će također u travnju izbaciti alate za roditelje i skrbnike koji će ih upozoriti ako im djeca previše vremena provode na Instagramu te omogućiti uvođenje ograničenja. Tu je isto i značajka koja će proširiti mogućnost koja odraslima blokira slanje direktnih poruka tinejdžerima koji ih ne prate.

Još jedna eksperimentalna značajka mladima će omogućiti brisanje objava i priča koje su izbacili tijekom tinejdžerskih godina- prenosi Dalmatinski portal.

Hrvatska
Tehnologija