INA donirala pozamašan novčani iznos Kliničkoj bolnici Sveti Duh

Riječ je o prvoj u nizu donacija koje su ove godine namijenjene dječjim odjelima hrvatskih bolnica
kb sveti duh Goran Stanzl/PIXSELL

Kliničkoj bolnici Sveti Duh u Zagrebu i Općoj bolnici “dr. Ivo Pedišić” u Sisku INA je donirala 250.000 kuna, a riječ je o prvoj u nizu donacija koje su ove godine, u ukupnoj vrijednosti od 900.000 kuna, namijenjene dječjim odjelima hrvatskih bolnica.

– Donacijom INA-e planiramo nabaviti četiri nova moderna kardiorespiratorna monitora čime bismo značajno unaprijedili kvalitetu zdravstvene skrbi za naše najmanje i najosjetljivije pacijente, rekla je pedijatrica Rebeka Ribičić, v.d. voditeljica Odjela neonatologije.

Izvijestila je kako u Jedinici intenzivnog liječenja Odjela neonatologije KB Sveti Duh godišnje liječe tristotinjak nedonoščadi i teško bolesne novorođenčadi.

– Kontinuirano praćenje vitalnih parametara (frekvencije srca i disanja, zasićenosti krvi kisikom, krvnog tlaka, tjelesne temperature…) medicinskom osoblju predstavlja osnovni klinički alat u praćenju stanja vitalno ugroženog novorođenčeta, kao i praćenja učinkovitosti primijenjene terapije. Veliki problem u svakodnevnom radu predstavlja nam premali broj kardiorespiratornih monitora, dok su postojeći dijelom zastarjeli, i kao takvi nisu potpuno pouzdani za praćenje vitalnih parametara nedonoščadi i teško bolesne novorođenčadi, dodala je.

Predsjednik Uprave INA-e Sándor Fasimon rekao je da je njihova politika donacija usmjerena na posebno osjetljive dijelove društva pa INA zato već godinama ulaže u unapređenje zdravstvenog sustava u Hrvatskoj i dobrobit djece smatrajući svojom obavezom pružati podršku i pomoć.

– Različiti negativni izazovi današnjice i globalne promjene utječu na djecu, a na svima nama je da pokušamo te nepovoljne utjecaje smanjiti na najmanju moguću mjeru kako bismo osigurali dobrobit za djecu, istaknuo je u priopćenju.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo