IKEA donirala namještaj i opremu bolnici u Gornjoj Bistri

IKEA Hrvatska donirala je Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra namještaj i opremu, vrijednosti oko 300.000 kuna

Zagrebačka županija

IKEA Hrvatska donirala je Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra namještaj i opremu, vrijednosti oko 300.000 kuna. Primopredaja donacije obavljena je u dvorištu bolnice.

-Zahvalni smo upravi IKEA-e i svim njezinim djelatnicima koji su svojim radom omogućili da se našoj bolnici donira namještaj, oprema i didaktičke igračke. Dobili smo namještaj za blagovaonicu, dječje krevete, sobne ormariće i ormare za garderobu, posteljinu i opremu za sanitarne prostore. U donaciji su i hladnjaci za kuhinju i za naše skladište hrane, kao i dodatni pribor za kuhinjske potrebe. Dobili smo i uredski namještaj, kao i namještaj kojim ćemo opremiti garsonjeru koju koriste roditelji djece koji dolaze iz udaljenijih krajeva Hrvatske- ispričao je Renato Mittermayer, ravnatelj bolnice, podsjetivši da se u Gornjoj

Bistri liječe najteže bolesna djeca u RH. U ime IKEA-e donaciju je predao Hrvoje Dragušica, voditelj održivoga razvoja ove tvrtke, rekavši da se ona na donaciju odlučila nakon potresa, a u kojoj je oštećenje pretrpio i dvorac u kojemu je bolnica smještena.

-U ovim gospodarski izazovnim vremenima, IKEA se vodi mišlju Martina Lutera Kinga koji je rekao “da je uvijek dobro vrijeme za činiti dobro”. IKEA služi za primjer kako se treba ponašati u društvenom okruženju. Bio sam iznenađen, ali i sretan kada sam čuo za želju IKEA-e da nešto iz svoga asortimana donira bolnici. To je velika pomoć!- rekao je župan Kožić, dodavši da vjeruje da će se uspješna suradnja IKEA-e i Zagrebačke županije, koja traje od početka gradnje ovoga trgovačkog centra, i dalje nastaviti.

Primopredaji donacije prisustvovao je i načelnik Bistre Krešimir Gulić. I on je zahvalio IKEA-i, ali i zaposlenicima bolnice što korona virus, zahvaljujući dobroj organizaciji i pridržavanju svih propisanih mjera, nije ‘ušao’ u ovu zdravstvenu ustanovu.