IGOR GAJSKI, trener zlatnih rukometašica ŽRK Ivanić: Ove djevojke su vjerovale u sebe

Trener Gajski za naš je portal podijelio dojmove o sjajnom uspjehu kadetkinja ŽRK Ivanić, koje su nove prvakinje Hrvatske

HRS

Kadetska ekipa ŽRK Ivanić novi je prvak Hrvatske. Iza mladih djevojaka i njihova trenera Igora Gajskog četiri su dana iz snova, koji su vrhunac imali sinoć u Ivanić-Gradu gdje je zlatnim rukometašicama priređen doček.

-Zasluge za ovo idu djevojkama. One su ovo napravile ovo, a svi mi drugi bili smo njihov suport. Dvije godine su ove djevojke radile i sanjale ovaj dan- započeo je prebirati po dojmovima trener Igor Gajski.

-Ovo je ekipa koja je strašno karakterna i koja nikada ne odustaje. Ove djevojke do zadnjeg trenutka vjeruju u sebe. Šest djevojaka u ovom je godištu u protekle dvije sezone iznijelo sav teret. Mi nismo imali priliku rotacije velikog broja igračica, no ako je veliko srce i želja i s malim brojem igračica može se napraviti uspjeh- nastavio je Gajski.

Put prema zlatu nije krenuo najbolje, jer na startu je upisan poraz od Zeline, no nakon toga je krenula serija pobjeda, jer redom su padali Petason Vranjic, Multinorm Cerna, Osijek, Dugopolje, Podravka te u finalu Zamet u lutriji udaraca sa sedam metara.

-U ligi smo Zelinu u gostima glatko dobili, tako da sam mislio da tu neće biti nekih velikih problema, no nikad se ne zna, jer ovo je turnir i svaka je utakmica specifična. Mi nismo krenuli najbolje jer odmah smo na startu doživjeli poraz. Nakon susreta smirio sam tenzije i rekao curama da uživaju. Krenuli smo utakmicu po utakmicu, a kako su utakmice išle tako se i ekipa dizala i postajala sve kompaktnija i uigranija- o turniru će trener ivanićkih rukometašica, kojem je na kraju pripala i nagrada za najboljeg trenera.

-Dojmovi se još uvijek nisu slegli, jer sve je to još jako svježe. Ovo je moj najveći trenerski uspjeh koji je začinjen ovom nagradom za najboljeg trenera. Za mene je to strašna stvar. No, ponavljam još jednom turnir je iznijelo šest djevojaka. One su vjerovale u sebe, jer imaju veliko srce- zaključio je razgovor Gajski te poručio kako za budućnost rukometa u Ivanić-Gradu nema bojazni.