Igor Bišćan za kormilom mlade reprezentacije do 2025.

Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i Igor Bišćan, izbornik mlade U-21 reprezentacije, dogovorili su produljenje vrlo uspješne dosadašnje suradnje
igor bišćan Igor Šoban/PIXSELL

Kustić i Bišćan potpisali su novi ugovor prema kojem će aktualni izbornik hrvatske U-21 reprezentacije ostati na kormilu mladih Vatrenih do kraja ciklusa koji uključuje Europsko prvenstvo 2025. godine.

Bišćan je preuzeo mladu reprezentaciju u listopadu 2019. te se potom uspješno plasirao na Europsko prvenstvo, gdje je upisao pobjedu u skupini (prvu u povijesti mlade reprezentacije na završnim turnirima), a pritom je plasmanom u četvrtfinale ostvario i najveći uspjeh u povijesti U-21 reprezentacije. Pod njegovim vodstvom Hrvatska U-21 je savršeno krenula u novi kvalifikacijski ciklus u kojem u šest utakmica ima maksimalnih 18 bodova.

-Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na ukazanom povjerenju meni i mom stožeru. Od prvoga dana imamo odličnu podršku Saveza i drago mi je što to vraćamo dobrim rezultatima. Raduje me rad s našim najboljim mladim igračima, koji uz veliki talent pokazuju i volju za učenjem i napretkom, što je preduvjet za daljnji uspješan razvoj. Uvjeren sam da i u aktualnoj generaciji imamo igrače koji će jednoga dana pridonijeti uspjesima A reprezentacije, što nam je najvažniji cilj, a pritom naravno želimo i dalje ostvarivati dobre rezultate, počevši od plasmana na Europsko prvenstvo 2023. godine- izjavio je izbornik Igor Bišćan, a nadovezao se na njega i Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

-Igor je do sada odradio zaista sjajan posao s mladom reprezentacijom te je svojim rezultatima i odnosom prema poslu zaslužio produljenje ugovora. Iza Igora je iznimna igračka karijera, a kao trener je već na nekoliko mjesta potvrdio da zna istodobno stvarati i igru i rezultat – uvjeren sam da je ta kombinacija Igorovog igračkog iskustva i trenerskog dara odlična za naše mlade reprezentativce, što se vidi i na rezultatima mlade reprezentacije. Igoru i njegovom stožeru, kao i cijeloj našoj reprezentaciji, želim puno sreće u nastavku kvalifikacija, pri čemu će, kao i do sada, imati punu potporu HNS-a- rekao je Kustić.

Hrvatska
Sport