Ibrica Jusić u nedjelju pjeva u Hrvatskom narodnom kazalištu

U prostorijama HNK danas je održana tiskovna konferencija uoči velikog koncerta hrvatskoga kantautora i šansonijera Ibrice Jusića. Koncert će se održati u nedjelju 11. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu pod nazivom Od Shakespearea do sevdaha.

-Imam drage uspomene na nastupe u HNK, prvi je bio 1976., a od tada sam tamo nastupio još pet puta. Na ovom ćemo koncertu izvesti 28 pjesama, za svakoga ponešto- najavio je koncert Ibrica Jusić.

Ovim koncertom Ibrica Jusić slavi 54 godine svog stvaralaštva.

– Pozivam sugrađane da nam se pridruže te da skupa uz sjajnu glazbu proslavimo jednu veličanstvenu karijeru- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Kako se čulo, koncert će biti presjek Jusićevog cjelokupnog umjetničkog rada, od pjesama izvođenih na Dubrovačkim ljetnim igrama, poznatih šansona, do sevdalinki u modernom aranžmanu. Jusiću će se na bini pridružiti njegovi prijatelji i suradnici Elvis Stanić i Saša Olenjuk.

Uz gradonačelnika Bandića i Ibricu Jusića, na konferenciji su sudjelovali i pomoćnik glavnog ravnatelja HRT-a Jozo Barišić te intendantica Hrvatskog narodnog kazališta Dubravka Vrgoč.