HSU VRBOVEC O POSKUPLJENJU ODVOZA SMEĆA: Ovime se rješavanje problema u Komunalcu odgađa na kraće vrijeme

Priopćenje za javnost HSU-a Vrbovec o poskupljenju odvoza otpada

Kao što smo već pisali, Vrbovčane nakon 1. Ožujka čeka poskupljenje cijena odvoza otpada, a odluku o tome upravo danas donosi Gradsko vijeće na svojoj elektronskoj sjednici.

O najavljenom poskupljenju odvoza opada oglasio se vrbovečki HSU priopćenjem za javnost, koje prenosimo u cijelosti:

-Najava poskupljenja odvoza otpada, još je jedna od niza poskupljenja javnih usluga javnih poduzeća: HEP je slanjem novih uplatnica najavio poskupljenje struje; poskupjele su novine; plin je poskupio i još će poskupjeti; gorivo je doseglo astronomsku cijenu; a da ne spominjem standardne prehrambene potrepštine u trgovinama; a od ožujka slijede veći računi za odvoz otpada.

Međutim, obrazloženje povećanja cijena odvoza otpada je maestralno: „najviše će cijena porasti do 30 posto. Znam da je to nepopularna odluka, no ako se ne uspijemo tržišno regulirati riskiramo odlazak u stečaj i onda će tu uslugu vršiti netko drugi po još većim cijenama od naših“…, govori (upozorava) nam (nas) odgovorna osoba za poslovanje Komunalnog poduzeća, koje je za 2020. godinu iskazalo gubitak u poslovanju. Možemo pretpostaviti kakav će rezultat biti za 2021.! Jer, prema riječima direktora Društva, stanje u poduzeću je teško – pred stečajem(?).

Drugim riječima, stanje je ozbiljno loše, a jedino povećanje cijene odvoza komunalnog otpada neće biti dovoljno da se stanje u Komunalnom poduzeću promijeni nabolje. Prema dostupnim pokazateljima, samo pokriće tekućih rashoda povećanjem cijene odvoza otpada neće riješiti nagomilane strukturne probleme u komunalnom poduzeću. Ovime se rješavanje problema (stanja) u i oko Društva samo odgađa na kraće vrijeme“– stoji u priopćenju za javnost kojega potpisuje predsjednik GO HSU Vrbovec Josip Jambrač.