Hrvatski sabor nastavlja rad raspravom o Državnom sudbenom i Državnoodvjetničkom vijeću

Pred zastupnicima je novi radni tjedan

Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor u srijedu nastavlja sjednicu raspravom o izmjenama Zakona o Državnom sudbenom vijeću i Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću kojima je namjera osigurati kvalitetniji rada oba vijeća, unaprijediti postupak imenovanja pravosudnih dužnosnika te povećati njihovu odgovornost.

U četvrtak zastupnici će raspravljati o izmjenama Zakona o zemljišnim knjigama kojim će se osigurati digitalizacija čitavog postupka vođenja zemljišnih knjiga. Prijedlozi za upis u zemljišnu knjigu ubuduće će se podnositi isključivo elektroničkim putem.

Zastupnici će izreći i svoje mišljenje o prijedlogu Odbora za unutarnju politiku i nacionalu sigurnost o imenovanju predsjednika i šest članova Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija.

Raspravit će i prijedlog saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva da se Borisu Miloševiću (SDSS) skine imunitet što je zatražilo Državno odvjetništvo radi vođenja kaznenog postupka zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Za petak je predviđeno izjašnjavanje o amandmanima, rasprava o radu Odbora za predstavke i pritužbe za 2021. godinu te glasanje u podne.