Hrvatski sabor glasanjem započinje novi radni tjedan

Na dnevnom redu je i izvješće glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek o radu DORH-a
hrvatski saborPatrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnici u srijedu će glasati o raspravljenim prijedlozima zakona u prošla dva tjedna te razmotriti izmjene Zakona o terminalu za ukapljeni prirodni plin.

Zastupnici će u četvrtak raspraviti izvješće glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek o radu državnih odvjetništava u 2021. godini. U 2021. državni odvjetnici radili su na više od 725 tisuća predmeta pred sudovima, a riješeno je više od 227 tisuća predmeta.

– U 2021. je riješeno 227.750 predmeta, što je više nego 2020. i nastavljen je trend smanjenja broja neriješenih predmeta, rekla je Hrvoj Šipek pred saborskim Odborom za pravosuđe.

Prije toga zastupnici će raspravljati i o završnoj listi kandidata za izbor predsjednice i članova Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

U petak će zastupnici raspraviti prijedlog Nacionalnog programa protuminskog djelovanja Republike Hrvatske do 2026. godine po kojem naša zemlja ima obvezu do 1. ožujka 2026. uništiti sve protupješačke mine na miniranim područjima. Također, raspravit će i izmjene i dopune Zakona o protuminskom djelovanju.

Hrvatska
Politika