Hrvatski olimpijski odbor primio i darivao predstavnike streljaštva

Strijelcima je poziv stigao s povodom - od početka godine do početka svibnja osvojili su čak 15 medalja
280862538_5131274856952788_739946942861739556_n Hrvatski olimpijski odbor/Facebook

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač ugostili su izaslanstvo Hrvatskog streljačkog saveza. Članovima seniorske nacionalne reprezentacije u streljaštvu pridružili su se njihovi treneri te predstavnici matičnog sportskog saveza.

Strijelcima je poziv stigao s povodom – od početka godine do početka svibnja osvojili su čak 15 medalja na svjetskim kupovima (u Kairu, Rio de Janeiru i Lonatu) te na Europskom prvenstvu u norveškom Hamaru. Prijamu su nazočili Petar Gorša, Miran Maričić, Anton i Josip Glasnović, Giovanni Cernogoraz, Borna Petanjek i Valentina Gustin.

– Pozvali smo vas samo s nakanom da vam od srca čestitamo na činjenici da ste, rezultatski gledano, naš najuspješniji sportski savez u prvom dijelu ove godine. Osvojiti 15 odličja pojedinačno i ekipno, to je uistinu sjajno ostvarenje. Specifičan ste sport i, znajući to, mi iz HOO-a željeli bismo vam dodatno pomoći da imate što bolje uvjete za bavljenje tim sportom, kazao je predsjednik Mateša.

– Važan nam je kontinuitet vaše uspješnosti, o čemu svjedoče i najnoviji rezultati. Vjerujem da ćete na taj način privući i mlade snage u vaš sport, a mi smo tu da pomognemo u svemu što možemo, nadodao je glavni tajnik Krajač.

Kada su strijelci upitani za probleme s kojima se najčešće susreću, olimpijac Petar Gorša spomenuo je problem skupog streljiva koje se nabavlja iz Velike Britanije te nakon Brexita podliježe plaćanju carine. Iz HSS-a su također zatražili intervenciju HOO-a kako bi strijelci imali na raspolaganju streljanu Vrapčanski potok i u terminima nakon 15 sati, što sada nije slučaj.

Prijamu za predstavnike streljaštva nazočili su i direktor Ureda za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe HOO-a Neven Šavora, direktor Ureda za olimpijski program Damir Šegota, direktorica za pravne i zajedničke poslove Biserka Vrbek te HOO-ova voditeljica zdravstvene skrbi sportaša Mimi Vurdelja.

U znak zahvalnosti za vrhunsku promociju hrvatskog sporta na međunarodnim natjecanjima u ovoj godini, glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač svim je gostima iz streljaštva priredio darove iz ljetne kolekcije sportske opreme 4F, sponzora hrvatskih olimpijaca.

Hrvatska
Sport