U konkurenciji 52 tima

Hrvatski informatičari srebrni na Europskom studentskom ICPC natjecanju

Ovim rezultatom plasirali su se i u finale Svjetskog studentskog ICPC natjecanja koje će se u rujnu održati u Astani, Kazahstan
informatika Hrvatski savez informatičara

Na Tehničkom sveučilištu u Pragu, od 22. do 24. ožujka, održano je Europsko studentsko ICPC natjecanje na kojem su sudjelovala 52 tima s 48 sveučilišta iz cijele Europe, izvijestio je Hrvatski savez informatičara.

Hrvatsku su na ovom natjecanju predstavljala dva tima, oba sa Sveučilišta u Zagrebu, koji su pravo nastupa izborili sudjelovanjem na Srednjoeuropskom studentskom ICPC natjecanju, održanom od 8. do 10. prosinca 2023. godine u Ljubljani.

Najbolje plasirani hrvatski tim bio je tim u sastavu Dorijan Lednvaj, Krešimir Nežman i Patrick Pavić, svi studenti Matematičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji su fenomenalnim nastupom zauzeli drugo mjesto i tim rezultatom osvojili srebrnu medalju. Dodatno, ovim rezultatom plasirali su se i u finale Svjetskog studentskog ICPC natjecanja koje će se u rujnu održati u Astani, Kazahstan.

Događanja
Hrvatska