Hrvatske džudašice doznale protivnice. Izbornik Preradović: Ovo je toliko specifičan turnir

Održan je ždrijeb olimpijskog džudo turnira u Tokiju

Davor Puklavec/PIXSELL

Održan je ždrijeb olimpijskog džudo turnira u Tokiju i hrvatske predstavnice Barbara Matić (do 70 kg), Karla Prodan (do 78 kg) i Ivana Maranić (preko 78 kg) doznale su svoje protivnice.

Svjetska prvakinja Barbara Matić u kategoriji do 70 kg čeka pobjednicu dvoboja Jamajčanke Drysdale Daley i Portugalke Timo. Karla Prodan će u kategoriji do 78 kg za prvu protivnicu imati Crnogorku Jovanu Peković, dok će se Ivana Maranić u kategoriji preko 78 kg boriti protiv Litavke Sandre Jablonskyte.

– Ovo je toliko specifičan turnir, toliko posebno natjecanje, da je još više naglašeno koliko svaki natjecatelj treba pobijediti prvo sam sebe, a tek onda i protivnika. U isto vrijeme želimo ući svaki dan u natjecanje kao da se radi o bilo kojem Grand Prix ili Grand Slam natjecanju. Tatami je isti i dobro poznat, suci također, tako da sve tri djevojke budu što opuštenije i mirnije, kazao je izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

Svakog dana borit će se judašice i judaši u po jednoj ženskoj i jednoj muškoj kategoriji. Kvalifikacije su svakog dana od 4 do 7:30 sati po hrvatskom vremenu, dok su finalni blokovi svakog dana od 10 do 12:40 sati po hrvatskom vremenu.